FAQ – Frequently Asked Questions

Hvad koster det at deltage?
19800 DKR.

Hvornår skal jeg betale?
Vi er ikke klar til at modtage pengene før d. 1. september 2016, hvor der vil blive udsendt en faktura på 1. rate.

Er det ikke lidt dyrt for 2 uger i Island?
Noget af det smukke ved internationale spejderlejre, er at de rige lande er med til at betale for de fattige. Derfor bliver det ikke kun en lejr for rige lande, men en lejr for hele verden.

Kan jeg ikke bare selv deltage på World Scout Moot 2017?
Nej, alle skal deltage gennem deres lands contingent.

Hvornår kan jeg tilmelde mig?
Nu.

Hvem kan tilmelde sig?
Alle som er fyldt 18 år eller derover fra Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne i Danmark, Danske Baptisters Spejderkorps, Dansk Spejderkorps Sydslegsvig, De grønne pigespejdere.

Hvor gammel skal man være som deltager?
Mellem 18 år til 26 år ved lejrens begyndelse (født mellem 2. august 1991 og 25. juli 1999). Deltagere vil blive inddelt i internationale patruljer. Du vil komme i patrulje med én anden dansker.

Hvor gammel skal man være som IST?
Hvis du er over 26 år ved lejrens begyndelse (alle født før 2. august 1991) kan du deltage som IST (International Service Team). IST er med til alt praktisk i forbindelse med Mooten; du kan komme til at hjælpe med alt fra aktivitetudførelse og madlavning til mediedækning og førstehjælp.

Er det samme pris for deltagerne som for IST?
Ja, priserne er helt de samme.

Kan jeg komme med hvis jeg ikke er fyldt 18 år?
Hvis du er født efter 25.juli 1999 kan du desværre ikke komme med til Mooten i Island, men glæd dig; næste Moot som er i Irland i 2021.

Vil der være rundrejse i Island?
Moot udvalget arrangerer aktiviteter i Island efter Mooten. Mere info når tilmeldingen åbner.

Ønsker du at rejse alene?
Vi kan ikke give dig en pris uden flybillet. Du kan til gengæld få den gennemsnitlige pris af en flybillet refunderet, når alle de øvrige billetter er købt. Refusionen vil ske i forbindelse med 4. betalingsrate i maj 2017.

Hvis du ankommer/tager afsted på andre tidspunkter end resten af kontingentet skal du selv betale for transport til/fra lufthavnen.

Kan jeg deltage både på Spejdernes Lejr 2017 og World Scout Moot 2017?
Det kan du desværre ikke; lejrene ligger samtidig.

Hvem arrangerer den Danske Moot delegation?
Det gør Moot udvalget som er nedsat af Danish Scout Council.

Kan jeg melde fra når jeg først har tilmeldt mig?
Nej det kan du ikke. Vi har købt flybilletter og betalt lejrafgift. Derfor kan du ikke framelde dig moot når først du er tilmeldt. Indtil 23.december 2016 kan du, hvis du skulle blive forhindret i at deltage, finde en person som kan overtage din plads. Derefter er der ingen vej tilbage: en fed oplevelse er din!